logo

Junioři

Poslední společný zápas :-(

středa 6. dubna 2022 12:23
Ilona Roubalová

Poslední společný zápas :-(

A bylo to tu... člověk ví, že to jednou přijde, ale když to přijde, tak zjistí, že na to není absolutně připravený (tedy aspoň já nebyla).
V sobotu 2.4. jsme u nás v Lanškrouně hráli poslední zápas 1.ligy juniorů, ale byl to současně také náš úplně poslední společný zápas (juniorů, kadetů, trenéra i mě).
Když jsem si konečně připustila, že po 14 letech nám ti naši „volejbaloví synáčci“ vyletí z hnízda, tak jsem věděla, že jako správná asistentka musím něco vymyslet, aby kluci (a trenér) věděli, že je mám ráda, bylo mně s nimi moc fajn a také proto, že prostě byli volejbalově úžasní :)

A tak jsem začala přemýšlet jak to všem udělat hezké a jelikož (jak s oblibou říká moje dcera) jsem samo-dojímací typ, tak jsem bulela už 14 dní dopředu. Jenže bulte si tajně v baráku plném lidí...

A tak jsem se zajíkala tu s hlavou v lednici, tu pod peřinou, ale jak jsem zjistila, tak nejlépe se tajně zajíká ve sprše. Zvuk vody vám umožní dojímat se i více a když ze sprchy vylezete, tak není poznat co je voda a co slzy :).
No a tak jsem nakonec klukům vymyslela takový netradiční nástup, ale samozřejmě jsem k tomu potřebovala spojence. Moc tímto děkuji trenérům - Šárce Chládkové a Michalovi Derychovi, jejich
skvělým kadetkám a úžasnému Miloši Kotasovi, který nám to celé odmoderoval. Dle reakcí soudím, že se mně záměr podařil, protože jsem rozbrečela maminky i babičky :). O sobě ani nemluvě :):):)
Kadetky klukům udělaly špalír, Miloš vždycky dle mých „not“ přečetl něco o hráči a ten pak vbíhal na palubovku za bouřlivého potlesku celé haly. No něco jako na olympiádě, když vbíhají na ovál atleti, jen ty ohňostroje chyběly :)
Na začátku prvního setu jsem poznala, že jsem rozhodila trochu i kluky (což jsem v plánu před zápasem tedy neměla), ale úžasní diváci jim bouřlivým povzbuzováním pomohli a kluci ten den neprohráli ani set :).
Lanškroun x Znojmo 3:0 (21, 16, 8)
Lanškroun x Znojmo 3:0 (17, 19, 20)
Takže naši borci v lize juniorů skončili na 1. místě.
Sestava : Jířa Jehlička /N/, Jirka Roubal /S/, Lukáš Majer /B/, Radek Beneš /S/, Filip Joza /U/, Dan
Waclaw /L/, Tadeáš Dostál /S/, Kryštof Jirásek /L/, Maty Pokorný /B/, Vojta Teichmann /B/
Trenér : Jiří Roubal
 

V květnu se kluci v Ústí nad Labem pokusí o kvalifikaci do extraligy juniorů. Bude to pro ně ale hodně těžké, protože tři hráči ze základu už s nimi hrát nebudou (bohužel v ten stejný termín hrají finále
extraligy juniorů už za Brno). A také tuto kvalifikaci může hrát ještě ročník 2001 a náš tým bude složen z jednoho hráče 2002 (ještě listopadového), dvou hráčů ročník 2003 a zbytek je r. 2005
a mladší... Flintu do žita ale samozřejmě neházíme :)
Naše kadety ještě můžete vidět hrát v Lanškrouně tuto sobotu 9.4., kdy od 10.00 hod. začínají na hale zápasy baráže extraligy kadetů. Přijede tým Karlovarska a Nymburku.
První zápas hraje Lanškroun x Nymburk.